Eixides al territori

Es tracta de fer una sèrie de visites en grup a poblacions que van quedar abandonades en el passat o a altres que, encara romanent hui habitades, estan prop de l’abandó definitiu. Això amb l’objectiu d’acostar-nos i conéixer un poc més d’una realitat silenciosa però molt real i estesa com és la despoblació del món rural.

La Puebla de San Miguel, Rincón de Ademuz

Més que despertar l’interés històric, etnològic o geogràfic dels participants, es pretén rescatar eixa part de nosaltres mateixos, dels nostres orígens, de la nostra pròpia història personal que roman oculta, dormida, oblidada o silenciada… com és el nostre origen rural en tant que persones i en tant que societat -del que ens separen poques generacions-.

Sense ànim ideològic ni persuasiu, es busca reivindicar, redescobrir o confirmar la satisfacció que la persona viu al desenrotllar-se en entorns més naturals, silenciosos, senzills i humans que als que ens hem habituat al medi urbà, sense caure en una ingènua visió idíl·lica del món rural.

Andilla, La Serranía

Procurarem enriquir-nos amb la presència de pobletans que ens ajuden a comprendre la importància que va tindre l’abandó del lloc d’origen, o bé la permanència en els llocs que es resistixen a quedar abandonats. L’àmbit territorial en què ens mourem al llarg del curs serà el territori valencià i, per proximitat i per demanda, Terol i Regió de Múrcia. Quedem oberts a noves propostes.

Aquestes activitats estan dirigides als membres i participants de la Fundación CRECE. Tot i això, Pobles Vius és un projecte obert, de manera que qualsevol persona o entitat interessada en participar o col·laborar no més que comunicar-ho per estudiar aquesta possibilitat (enviant un correu electrònic a poblesvius@gmail.com).

Programa_2021/22_valencià

Si tens interés en participar en pròximes activitats, pots omplir aquest formulari.

BLOG POBLES VIUS

              2020

               2019

               2018