La terra de Juan Antonio (10-12 de gener de 2020)

Pincha aquí para leer el texto en castellano

El passat cap de setmana, per primera vegada, el projecte Pobles Vius va eixir de terres valencianes per a endinsar-se en el més profund de la Meseta castellana, en aqueix paisatge sobri, místic i fred que són els erms i muntanyes del nord de Guadalajara. Teníem moltes ganes de visitar la terra del nostre benvolgut amic Juan Antonio Collado, el qual ens va deixar fa just un any i que sempre ens acompanyarà en les nostres aventures rurals.

Del vist i fet durant el cap de setmana podem ressenyar elements del valuós patrimoni cultural d’Atienza, com el Museu Etnològic situat en la Posada Cordó, just al costat de la Plaça d’Espanya, o l’Arc de Arrebatacapas entre aqueixa mateixa plaça i una altra encara més gran i monumental, la Plaza del Trigo. Allí es troba la bonica i acollidora Església de Sant Joan, on a la vesprada, després de l’obligat recorregut per les Muralles i el Castell d’Atienza, vam celebrar una missa recordatori a Juan Antonio.

El diumenge ens vam centrar en un recorregut per la naturalesa en el bell entorn de Prádena de Atienza. Vam gaudir d’un magnífic itinerari senderista com és el de la Cova de l’Os, remuntant durant uns 5 km l’ara cabalós riu de muntanya del Pelagallinas, als peus de la preciosa Sierra del Alto Rey, una de les de major altitud a la província (1.848 m), superada només per la pròxima Sierra de Ayllón (a on les altituds de les muntanyes superen amb escreix els 2.000 m). Després de la caminada vam rebre el nostre just premi en el magnífic restaurant Alfons VIII d’Atienza, molt recomanable per a tot aquell que s’acoste a aquestes terres.

Després del menjar del diumenge, el grup provinent de València vam agafar carretera i manta cap al feliç Llevant, amb la satisfacció i l’agraïment pel tracte i l’hospitalitat rebuda pels familiars i amics de Juan Antonio que van compartir l’activitat amb nosaltres (i que ens van allotjar de la millor manera en Cabanillas del Campo el divendres i en l’encantador poblet de Bañuelos el dissabte nit), i amb la certesa d’haver estat acompanyats en tot moment durant els passejos, els menjars, les caminades… pel nostre benvolgut amic Juan Antonio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *