Fora del sistema!

Aquest passat diumenge vint de febrer vam realitzar en el terme municipal de Benagéber (La Serranía) una de les activitats més belles i memorables en aquests quatre anys d’eixides al territori de Pobles Vius. Va ser gràcies a un lloc molt especial i a unes persones valentes i encantadores com són els habitants del llogaret rehabilitat i revitalitzat de Barchel.

Els huit membres de l’expedició començàrem un preciós passeig d’uns tres quilòmetres per una variant del GR7, des de l’embassament del Benagéber fins al pont penjant sobre el riu Túria, passant pel fresc i frondós aiguamoll dels Chorros Barchel. Des d’ací pugem per una empinada senda fins al llogaret de Barchel per a conéixer en primera persona el projecte de repoblació de l’antic llogaret abandonat, el qual ja compleix els huit anys de vida.

De la mà dels actuals pobladors vam vore i vam aprendre quantitat de coses al voltant de la cura de gallines, cabres i abelles, el cultiu d’hortalisses i fruiteres, treballs de rehabilitació o elaboració d’aliments artesans com a melmelades, pa, aiguamel o uns vins realment deliciosos.

Després de la visita i la xarrada sobre totes aquestes coses tan interessants, compartírem l’arròs que havia preparat una visitant procedent d’un altre projecte de repoblació, en aquest cas en la Serra Calderona, i tots els aperitius, fruites i dolços que aportàrem la resta, compartint també una sobretaula molt didàctica i inspiradora, on vam poder percebre la humilitat, la saviesa i l’envejable força i laboriositat d’aquestes persones. És una visita la de Barchel que des de Pobles Vius per descomptat recomanem a tot aquell que tinga interés per la vida rural i sensibilitat i respecte pe les coses senzilles i naturals. Qui vulga viure l’experiència d’acostar-se a conéixer aquest singular projecte i les persones que el duen a terme amb passió, no té més que posar-se en contacte amb elles, amb la deguda antelació, al 684 41 12 36.

Picogordo (Coccothraustes coccothraustes)

Agraïm especialment a Yolanda i Juanjo la seua amabilitat i hospitalitat cap a nosaltres i la cura de l’entorn natural i cultural que els envolta. Estem segurs que el Picogordo que van rescatar el mateix dia de la nostra visita està en les millors mans possibles fins que troben l’ajuda experta que ja estan buscant per a bé de l’animal.

2 thoughts on “Fora del sistema!

  1. Gracias por el día tan bueno que pude pasar en compañía de unas personas estupendas y gracias a los que no se lo acogieron con su cariño compartir con nosotros sus vivencias Comprobar todo lo que habían realizado el tiempo que llevan en ese entorno con la naturaleza y gracias especialmente a nuestro querido Yann

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *